1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

3+1 tévhit a narancsbőrről

A narancsbőrrel, más néven cellulittal kapcsolatban számos cikket lehet olvasni az interneten, amelyekben sajnos hamis állításokkal is találkozhatunk, ezért cikkünkben összeszedtünk 5 tévhitet a narancsbőrrel és annak kezelésével kapcsolatban.

1.tévhit: Csak annak lehet narancsbőre, aki túlsúlyos

Bár a túlsúly és a szervezetben felhalmozott zsír növeli a cellulit kialakulásának esélyét, nem kizárólag a túlsúlyos, hanem a kifejezetten vékony nőknél is kialakulhat narancsbőr. A narancsbőr kialakulásának részben genetikai okai vannak, részben pedig a helytelen táplálkozás - túl sok cukor, szénhidrát és tartósítószer - és a kevés folyadékfogyasztás a felelős.

 

2.tévhit: Az alakformáló és bőrfeszesítő krémek eltüntetik a narancsbőrt

A narancsbőr elleni krémek sajnos gyakran teljesen hatástalanok. Igaz, hogy ezek a krémek a hatóanyagaik révén (chili, gyömbér, koffein) fokozzák a helyi keringést és segítik csökkenteni a zsírsejtek méretét, önmagukban nem tüntetik el a narancsbőrt, inkább csak ideiglenesen elfedik. A narancsbőr megelőzéséhez és eltüntetéséhez elengedhetetlen a rendszeres sportolás és a megfelelő táplálkozás.

 

3.tévhit: A narancsbőr csak a nőket érinti

Az ösztrogén az egyik fő oka a cellulit kialakulásának, ezért gyakori, hogy a hormonális fejlődés megindulásakor a narancsbőr is kialakul. A felnőtt nők körülbelül 90%-át érinti a narancsbőr, ugyanis a fogamzásgátlók, a terhesség és egyéb hormonális változások is okozhatják a kialakulását. Bár valóban a nőket érinti gyakrabban, a férfiak esetében is kialakulhat narancsbőr a helytelen és káros étkezési szokások miatt.

 

+1.tévhit: Narancsbőr csak a combon és fenéken alakulhat ki

Való igaz, hogy a csípő, a comb és a fenék környékén jelentkezik leggyakrabban a cellulit, azonban ahol keringés, zsírszövet és kötőszövet van, ott kialakulhat a narancsbőr. Ebből következik, hogy a karon és a lábszáron is előfordulhat narancsbőr, ezeken a területeken viszont ritkán nyomjuk össze a bőrt, így nem látszanak a bőrben kialakult kis gödrök.

 

A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, illetve a rendszeres mozgás segíthet lelassítani a narancsbőr kialakulását, valamint csökkenteni láthatóságát. Ezenkívül érdemes odafigyelni a testünk kollagén termelésére is, ehhez tökéletes eszközt nyújt az innovatív Infrashape vagy Rollshape gépünk itt, a Greenshape szalonban, várunk szeretettel!