1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

A leggyakoribb tévhitek a fogyásról

Sokan azért nem mernek belevágni a fogyókúrába, mert attól félnek, hogy nem fogják tudni betartani a szigorú utasításokat. Megfelelő mennyiségű információ hiányában, külső segítség nélkül nagyon nehéz kitartónak maradni. Következzen néhány fogyással kapcsolatos tévhit, aminek semmiképpen ne dőlj be.


 

Holnaptól elkezdtem...

Szuper, ha arra az elhatározásra jutottál, hogy szeretnél egészségesebb életet élni és emiatt leadnál néhány kilót. Arra azonban mindig érdemes odafigyelni, hogy a lelkesedés az elején van a legmagasabb szinten, azután általában rohamosan csökkeni kezd. Fontos, hogy legyen egy reális cél előtted és meg tudd fogalmazni, hogy mi a motivációd. A diétába se egyik napról a másikra érdemes belevágni. Sokkal jobb, ha fokozatosságot helyezed előtérbe. Mindenekelőtt pedig érdemes konzultálni hozzáértő szakemberrel, orvossal, dietetikussal.

Le kell mondani a finom ételekről

Nagyon gyakori az az elképzelés, hogy vannak „jó” és „rossz” ételek. Előbbi kategóriába tartoznak például a zöldségek, míg az utóbbi csoportba mondjuk a cukrok. A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás alapja a mértékletesség. Valóban vannak olyan tápanyagok, amelyek jobban hozzájárulnak a szervezet normál működéséhez, míg más ételek pusztán élvezetet nyújtanak számunkra. Egy táplálkozási tanácsadó segítségével össze lehet állítani egy olyan étrendet, ami segít a fogyásban, mégsem kell az összes kedvenc ételünkről lemondanunk.

A zsír csak káros és rossz lehet

A legtöbb tévhit mögött valójában a témával kapcsolatos tudáshiány áll. A tápanyagok egyfajta üzemanyagként működtetik a szervezetünket. Bár van egy bizonyos ajánlás, hogy melyikből milyen mértékben érdemes fogyasztani, ennek ellenére a zsírok éppolyan fontos részét képezik a rendszer egészének, mint például a fehérjék. Ettől függetlenül valóban nem érdemes a zsírfogyasztást túlzásba vinni. Az sem mindegy, hogy milyen típusút viszünk be a szervezünkbe. A legjobb, ha természetes formában vesszük magunkhoz, például avokadó, olívaolaj vagy különböző olajos magvak formájában.

Ne feledd: a fogyási folyamat elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás is. Ebben tudunk neked segíteni, látogass el hozzánk a Greenshape-be!