1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

A legnépszerűbb diéták 2022-ben

Az ünnepek végeztével sokan észreveszik, hogy elkezdtek felszaladni a kilók, nem véletlen, hogy a fogyás és az életmódváltás a legnépszerűbb újévi fogadalmak közé tartozik. Hogy megkönnyítsük a fogadalmak elérését, alábbi cikkünkben összeszedtük, hogy mik voltak 2022 legnépszerűbb diétái.

 

Mediterrán diéta

Könnyen betartható és változatos diétát keresel? Akkor Neked való a mediterrán diéta, amely nem a korlátozásokra, hanem az egészségesen elkészített, ízletes ételekre koncentrál. Középpontjában a sok zöldség és gyümölcs, gabonák, könnyű húsok, sok hal és tengeri herkentyű, valamint a jó minőségű zsíradékok állnak. A tojást, a tejtermékeket, az édességet és a vörös húsokat sem tiltja, azonban korlátozza.

 

Paleolit diéta

A paleolit diétát azoknak ajánljuk, akik nem tudnak, nem akarnak vagy éppen nincs idejük főzni. A diéta lényege, hogy kizár minden olyan ételt, amely a kőkorszakban nem létezett, tehát például a gabonafélék, hüvelyesek, tejtermékek, só, finomított cukrok és feldolgozott olajok nem fogyaszthatóak. Ezek helyett előtérbe helyezi a sovány húsokat, halakat, zöldségeket, gyümölcsöket, gyökereket, tojást és dióféléket.

 

Flexitáriánus diéta

Az étrend előtérbe helyezi a természetes eredetű növényi fehérjeforrásokat, de lehetőséget ad az állati eredetű alapanyagok mértékletes fogyasztásának is. A flexitáriánus diéta hozzájárulhat a testsúly optimalizálásához, valamint egyes krónikus betegségek, mint pl. a szív- és érrendszeri-betegségek kockázatának csökkentéséhez. Alapvetően zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket és teljes értékű gabonákat fogyasztanak, de alkalmanként fogyasztanak csakis kiváló minőségű húst és egyéb állati eredetű termékeket.

 

Súlyfigyelő diéta

A súlyfigyelő diétát azoknak javasoljuk, akiknek minden nap szükségük van támogatásra, biztatásra és tapasztalatcserére. Igen népszerű diéta, ezért kialakult online közössége van, ahol a tagok tapasztalatot tudnak cserélni és motiválni tudják egymást. A diéta lényege, hogy a mértékletességet hangsúlyozza, így sokkal könnyebben kezelhető, mint más diétás programok. Az étrendet követők pontokat rendelnek az ételekhez: egy rántott hús sok pontot ér, míg például egy adag párolt zöldség csak 1-2 pontot. Bátran lehet enni, azonban ha összegyűlt a napi engedélyezett pontszám, nem szabad több ételt fogyasztani. A pontok az életkortól, a súlytól és a magasságtól függnek.

 

Szeretnéd kiegészíteni a diétát egy kis mozgással? Várunk szeretettel a Greenshape-ben, ahol Infrashape és Rollshape gépeink tökéletes kiegészítésként szolgálnak a diéta mellé - és még élvezetesek is.