1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

A narancsbőr kialakulása és kezelése

A narancsbőr problémája - kialakulása, ottléte, eltüntetése – egy olyan témakör, amely rengeteg nőt érint és foglalkoztat világszerte. Számos csodaterméket kapni a boltok polcain, amelyek azonnali megoldást vagy vagy éppen tartós javulást ígérnek. Mi is a narancsbőr valójában és miért akarunk ennyire megszabadulni tőle?

 

A narancsbőr vagy más néven cellulit valójában nem más, mint a bőr alatti kötőszövet laza szerkezetén történő lokális zsírsejtek felhalmozódása. Ez általában bizonyos területek érint, a leggyakrabban a comb és fenék táján, illetve a has környékén jelentezik. Jellemző rá, hogy a bőr felszíne egyenetlenebbé és kinyúltibbá válik és apró gödröcskék jellennek meg rajta. Az elnevezése onnan ered, hogy az állapot kinézete a narancs héjéhoz hasonlít.

Kiket érint a narancsbőr?

A cellulit nők legnagyobb hányadát érinti, férfiaknál is előfordulhat, ám jóval kisebb arányban. Ennek genetikai okai vannak, míg férfiak bőrének kötőszövete szorosan tűzdelt kollagénrostokat tartalmaz, addig a nők bőre jóval lazább szerkezetű. Ebből kifolyólag a megnagyobbodott zsírsejtek könnyebben türemkednek ki, aminek a látványos következménye a narancsbőr. A másik ok, ami miatt a cellulit ennyire gyakori, hogy a bőr rugalmasságáért felelős kollagén termelődése egy bizonyos életkor után elkezd jelentős mértékben lecsökkenni. Ennek eredményeként a bőrszövetek egyre kevésbé maradnak feszesek és rugalmasok.

A reklámokban és az interneten számos csodaszerrel találkozni, amelyek azonnali és gyors megoldást kínálnak a narancsbőrre. Fontos azonban tisztázni, hogy ennek kialakulása, illetve az erre való hajlam genetikailag meghatározott. Mondhatni, hogy egy természetes folyamat, amelyet elkerülni nem, vagy csak igen különleges esetben lehet.

Mit tehetünk akkor a narancsbőrrel?

Ha szeretnénk valahogy csökkenteni a láthatóságát, illetve lassítani a kialakulásának mértékét odafigyelhetünk néhány életmódbeli tényezőre. Sokat számít a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, a külső és belső hidratálás, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és a rendszeres sportolás is. Ezenkívül érdemes gondoskodni arról is, hogy a belső kollegán termelésünket fokozzuk bizonyos ételek fogyasztásával.

Ha te is szeretnéd a rendeszeres edzéseket beépíteni a mindennapjaidba és segítenéd a szervezeted  a kollagéntermelődését, akkor látogass el hozzánk és próbáld ki az Infrashape, valalmint a Rollshape gépeinket a Greenshape-ben!