1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Alábbhagyott a lelkesedés? 3+1 tipp, hogy rávedd magad az edzésre

Az újév okozta lelkesedés, a január megfogadott ígéretek sok esetben néhány hét elteltével kudarcba fulladnak. A lelkesedésünk általában hamar elfogy, helyette csak a bűntudat marad. Mit tehetünk annak érdekében, hogy leküzdjük az előttünk álló akadályokat és (újra) rávegyünk magunkat az edzésre?

  1. Elfogadás

Az egyik legnagyobb hiba az szokott lenni, hogy ha a korábban eltervezett edzések valami miatt nem sikerültek, rögtön elkezdjük rosszul érezni magunkat. Teljesen termesztéses, bárkivel előfordul, hogy időnként kimarad egy-egy alkalom. Ilyenkor fontos, hogy megértőek és elfogadóak legyünk magunkkal szemben. Nem késtünk el semmivel és nem maradtunk le semmiről. Soha nem szabad elfelejteni: minden nap egy új kezdet. 

  1. Célkitűzés és motiváció

Fontos, hogy pontosan meg tudjuk fogalmazni, hogy mit szeretnénk elérni az edzésekkel. Fogyni szeretnénk? Netán izmosodni, formásodni? Egészségesebb életmódot szeretnénk követni? Ha tudjuk, hogy mi a célunk, sokkal egyszerűbb motivációt is találnunk hozzá. A folyamat elején érdemes kisebb részcélokat kitűzni, amelyek biztosítják számunkra a sikerélmény érzését. Készíthetünk akár „előtte” képet is magunkról, amihez viszonyítva követhetjük végig a saját fejlődésünket.

  1. Megfelelő körülmények

Egy új szokás rendszeresítésében nagyon sokat számít az előre tervezés. Ha a korábban kitűzött célunkat valami miatt nem tudtuk teljesíteni, tervezzünk újra és keressünk magunknak valami mást, ami motiválni tud bennünket. Gondoljuk végig, egy héten hány alkalom fér bele az időnkbe, inkább reggel vagy este szeretünk mozogni, egyedül vagy inkább társaságban sportolunk szívesen. Ha a körülményeket úgy alakítjuk, hogy számunkra a legmegfelelőbb legyen, sokkal nagyobb kedvvel vágunk majd neki az edzéseknek.

  1. Segítség

Ne féljünk segítséget kérni másoktól. Ha úgy érezzük, nem vagyunk biztosak abban, hogy pontosan hogyan tudnánk elérni a célunkat, nyugodtan forduljunk egy külső szakemberhez. A személyi edzők feladata éppen az, hogy támaszt és megfelelő szakmai hátteret biztosítsanak a sportolni vágyók számára.

Ha esetleg nem szeretnénk vagy nem tudunk edzőterembe járni, ma már számos lehetőség áll a rendelkezésünkre otthon is. Ha mégis közösségre vágyunk, csatlakozzunk online zajló programba, ahol különböző videós tartalmak segíti a gyakorlatok megfelelő kivitelezését.

Ha Te is úgy érzed, itt az idő ismét nekiállni az edzésnek, látogass el hozzánk a Greenshape-be!