1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Egészséges reggeli ötletek

Az egészséges étrend nemcsak az elfogyasztott ételek és alapanyagok minőségét, hanem az étkezések idejét is magába foglalja.

A reggelit a nap legfontosabb étkezéseként tartják számon, ugyanis hatására beindul az emésztőrendszer, valamint üzemanyagként szolgál a nap indításához, így javul az energiaszint és a koncentráció. Fontos, hogy a nap első étkezésekor tápanyagokban gazdag, energiadús és egészséges ételek fogyasszunk, ehhez hoztunk nektek pár tippet.

 

Miért tartják a reggelit a nap legfontosabb étkezésének?

Kiskorunk óta halljuk, hogy nem szabad kihagyni a reggelit, mert a nap legfontosabb étkezése és ez bizony nem csak “szóbeszéd”. Számos kutatás igazolja, hogy a rendszeres reggelizés kapcsolatban áll az egészséggel. A reggeli jótékony hatásai a következők lehetnek:

- beindítja az anyagcserét és csökkenti a túlevést a nap későbbi szakaszában

- elősegíti a szív egészségét, kiegyensúlyozza a vércukorszintet

- aktivizál, így javítja a munkateljesítménytFinom és egészséges reggeli ötletek

Sokan hajlamosak a reggeli rohanásban kihagyni az evést, ezért testük elkezd alkalmazkodni a késői tápanyaghoz jutáshoz. Természetesen ezen is lehet változtatni és úgy kell hozzáállni, mint az életmódváltáshoz: először kicsiben kell kezdeni, például egy kis gyümölccsel vagy joghurttal. Egy idő után a reggeli étvágy nőni kezd, ekkor már nyugodtan szemezgethetsz az alább felsorolt, szuper finom és egészséges reggeli ötletek közül.

 

A mi kedvenc reggeli fogásaink:

- omlett

- tojásrántotta gombával és spenóttal

- görög joghurt gyümölcsökkel

- banános protein palacsinta

- chia puding, bármilyen ízesítésben

- smoothie

- avokádós-tojásos toast

 

Tipp: Nincs időd reggel elkészíteni a reggelidet? Szánj rá 10 percet esténként és készítsd elő a másnapi reggeli összetevőit, így értékes időt spórolhatsz magadnak.