1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Hogyan válassz megfelelő sportruházatot?

Amikor edzéshez készülődsz, az egyik legfontosabb teendő, hogy kiválaszd a megfelelő sportruházatot.

De milyen szempontokat is érdemes figyelembe venni? Mutatjuk!

 

Ugye ismerős az az érzés, amikor magadra öltöd az edzőruhádat és érzed, hogy a tested kezd még jobban ráhangolódni az edzésre? Nos, a megfelelő sportruházat természetesen nem csak a ráhangolódásban segít, hanem fontos szerepet játszik a mozgás során is, ezért több különböző szempontot is figyelembe kell venni a ruházat kiválasztásakor. Szem előtt kell tartanunk, hogy milyen edzésformát végzünk, milyen a testalkatunk, milyen a ruha anyaga, illetve hogy kinti vagy benti edzést végzünk.

 

Az első és legfontosabb, hogy kényelmes ruházatot válasszunk, amelyben minden gyakorlatot kényelmesen el tudunk végezni és nem akadályoz a mozgásban. A ruházat melle természetesen a cipőről se feledkezzünk meg, ez ugyanis legalább olyan fontos a gyakorlatok helyes elvégzéséhez, mint a ruházat. Fontos, hogy ne utcai cipőben edzünk, hanem kifejezetten sportoláshoz készített edzőcipőkben. Ezenkívül érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a lábunknak van-e valamilyen deformitása (pl. lúdtalp), ugyanis ez is befolyásolhatja a megfelelő cipő kiválasztását.

 

Kevesen veszik figyelembe az öltözet kiválasztásakor a ruha anyagát. Akár otthon, akár edzőteremben edzünk, mindenképpen olyan anyagú ruhát válasszunk, amely átengedi az izzadságot és engedi elpárologtatni a nedvességet, ezáltal a ruha nem fog hozzátapadni a bőrünkhöz. A kifejezetten sportolásra gyártott, elasztikus anyagú ruhák tökéletesek és szerencsére már nagyon sok helyen beszerezhetőek.

 

Az időjárás és az évszakok is befolyásolják a ruhaválasztást. A nagy nyári hőségben senki nem szeret hosszú, passzos nadrágban edzeni, ilyenkor érdemes a rövid nadrágokat és esetleg picit lazább pólókat, vagy éppen sportmelltartókat előnyben részesíteni. A hidegben való edzés ennél már egy kicsit trükkösebb, ugyanis odakint valóban hideg van, azonban edzés során megemelkedik a pulzusunk és melegünk lesz, így nem érdemes a hidegben való kinti edzéshez 5 réteg ruhát felvennünk. Sokkal praktikusabb, hogyha beszerzünk egy thermo anyagú ruházatot, amit kifejezetten a hidegben való edzéshez alkottak meg.

 

És hogy mit vegyél fel az Infrashape edzéshez? Javasoljuk, hogy mindig hozz magaddal egy pamut rövidnadrágot, ebben ugyanis nagyon kényelmesen lehet tekerni, illetve a bőrödet is nagyobb felületen éri a gépben található kollagén- és fényterápia.