1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Így lendüljünk bomba formába tavaszi ételekkel!

Szerencsére egyre többen felismerik, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásnak mennyire kulcsfontosságú szerepe van. Egyrészt a szervezet egészséges működése szempontjától, másrészt a sportolás és a fogyás folyamatában is kiemelkedő jelentőséggel bír.

A szerveztünk megfelelő tápanyagokkal való ellátása nagyon fontos, hiszen ekkor tud a testünk jól működni és egészséges maradni. Szerencsére a tavasz beköszöntével egyre több olyan zöldség és gyümölcs válik elérhetővé, amellyel támogatni tudjuk az immunrendszerünket.

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja a mérték és az egyensúly megtartására való törekvés. A fogyás során sem az a cél, hogy semmit ne együnk, hiszen akkor nem lenne energiánk. A fontos az, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek jól tudnak hasznosulni a szervezetünkben.

Legjobb zöldségek tavasszal

A tavaszi időszakban a legnépszerűbbek a zsenge, leveles zöldségek. Szerencsére ezekből igen nagy a választék, így biztosított a változatos étkezés. Ilyenkor bátran fogyasszunk spenótot, római salátát, snidlinget, spárgát, zöldhagymát, sárgarépát, retket, friss petrezselymet és bazsalikomot.

Legjobb gyümölcsök tavasszal

Bár a legtöbb gyümölcsnek nem tavasszal van a szezonja, azért igyekezzünk mégis minél többfélét fogyasztani, hiszen a vitaminbevétel az év minden hónapjában fontos. Tél végén, tavasz elején még rendelkezésünkre áll a banán, a gránátalma, a kiwi. Ezenkívül, ha gyümölcsre vágyunk, az alma és a körte szinte egész évben jó választás.

Tippek a bomba formáért!

  1. Ha tehetjük, válaszunk mindig éppen szezonális növények Ezek számos előnnyel együtt járnak, például frissebbek, magasabb a tápértékük és több vitamint tartalmaznak.
  2. A gyümölcsök és zöldségek napi szintű fogyasztása kiemelkedő jelentőségű, hiszen rengeteg tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaznak.
  3. Ne felejtkezzünk meg a jó minőségű zsiradékokról, teljeskiőrlésű gabonákról és az elegendő folyadékbevitelről sem! 

Kiegyensúlyozotton táplálkozol és tele vagy energiával? Jöhet egy jó kis edzés? Gyere el hozzánk a Greenshape-be!