1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Így vágj bele az életmódváltásba

Az “új év, új én” jegyében te is elhatároztad, hogy életmódváltásba fogsz, de még mindig nem sikerült elkezdened? Cikkünkben 5+1 tippet találsz, amivel könnyedén megvalósíthatod céljaidat!

 

1. Legyél motivált!

A változás kulcsa, hogy nagyon akarnod kell. Nem veheted félvállról a kitűzött céljaidat, muszáj hogy meghozz egy döntést, amihez aztán tartod magadat. A motiváltsághoz nagy segítség lehet, ha rendszeresen elképzeled magad a jövőben (mondjuk 1-2 év múlva), így mindig az fog a szemed előtt lebegni, amit el szeretnél érni.

 

2. Tűzz ki célokat!

Egy nagy elérendő célt is kitűzhetsz magad elé, például hogy 1 év alatt lefogysz 12 kilót, ez egy teljesen reális és megvalósítható cél. Ezenkívül fontos, hogy menet közben kisebb részcélokat is kitűzz magad elé, amelyeket gyorsabban el tudsz érni, így gyakrabban lesz sikerélményed, amelynek köszönhetően folyamatosan motivált leszel.

 

3. Hagyd el a rossz szokásaidat!

Életmódváltásod nem lesz sikeres, ha továbbra is a rossz szokásaid rabja vagy. Gyűjtsd össze azokat a rossz szokásokat, amelyek szerinted akadályoznak a kitűzött célod elérésében és kezdj el leszokni róluk. Csakúgy, mint egy új szokás bevezetéséhez, egy régiről való leszokáshoz is időre van szükség, ezért légy türelemmel. Fokozatosan kezdj el lemondani a rossz berögződésektől, egyszerre csak egyre koncentrálj, majd pedig egyre jobban szigoríts. 

 

4. Táplálkozz rendszeresen és egészségesen!

Először is járj utána vagy kérd ki egy szakértő segítségét azzal kapcsolatban, hogy milyen ételeket fogyaszthatsz és azokat milyen mennyiségben. Az egészséges táplálkozáson kívül az is nagyon fontos, hogy rendszeresen étkezz: a napi 4-5 étkezés elengedhetetlen! A legnagyobb hangsúlyt a reggelire kell helyezni, ez ugyanis a nap legfontosabb étkezése, de jó hír, hogy a vacsora is ugyanannyira fontos. Nyugodtan ehetsz este 6 óra után is, viszont figyelj oda, hogy ilyenkor már csak kímélő ételeket egyél, például sovány húsokat és zöldségeket.

 

5. A mozgásról se feledkezz meg!

Az életmódváltáshoz nem elég csak az étkezésre odafigyelni, bizony rendszeresen mozogni is kell. Szakértők szerint hetente minimum 2 órát intenzíven mozognunk kell bármilyen eredmény eléréséhez, de persze minél többet, annál jobb. A legjobb, ha az edzésekbe is bevezetsz egy rutint, amihez könnyen tudod tartani magadat, például elhatározhatod, hogy minden héten hétfőn, szerdán és esetleg pénteken edzel. Nem muszáj, hogy ez az edzés konditermes edzés legyen, akár otthon is végezhetsz gyakorlatokat.

 

+1. Szedj vitaminokat és étrend-kiegészítőket!

Az egyre intenzívebb mozgás során tested egyre több tápanyagot igényel, amelyet pótolnod kell, ebben segítenek a különböző vitaminok és étrend-kiegészítők. Segíthetik a regenerációt, fokozhatják az erőszintedet, illetve hozzájárulhatnak az egészségmegőrzéshez és fogyáshoz. Manapság már számos készítmény közül válogatsz, amelyek között találsz bio, laktózmentes, gluténmentes és vegán formulát is, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet.

 

Életmódváltáshoz óriási segítség lehet az Infrashape, amely könnyen fedezheti a heti mozgásszükségletedet. Ezenkívül privát edzésünket is igénybe veheted, ahol személyi edzőnk segít kialakítani a célodhoz szükséges gyakorlatokat, így a siker garantált.