1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Minden, amit a kollagénről tudni érdemes

A kollagén néhány éve nagyon felkapott kifejezés lett. Ez a csodaszer gyakran felmerül a szépségipar, különböző kozmetikumok, de még a gasztronómia kapcsán is. Számos formában kapható, készül belőle por, kapszula és folyékony állagú termék is. Lássuk, hogy mi is pontosan a kollagén és mit érdemes tudni róla.

 

Mi a kollagén?

A kollagén valójában nem más, mint vízben oldhatatlan fehérje. Minden emberi szerveztben nagy arányban, természetes formában megtalálható, hiszen nagyon fontos szerepet játszik a csontok rugalmasságában és a porcszövet felépítésében. Szintén ez az anyag felelős a bőrszövet rugalmasságáért és annak tartásáért, nem meglepő módon a bőrünk több mint fele kollagénsejtekből áll össze. Az idő előre haladtával a szervezetben lejátszódó folyamatok lassulni kezdenek, így a kollagéntermelődés is fokozatosan lecsökken.

Kollagén és narancsbőr

Gyakori ajánlás valamilyen állagú kollagén kiegészítő termék szedése a narancsbőr csökkentetésére vagy kezelésére. Ennek alapja, hogy a kollagén az emberi testben a legnagobb arányban megtalálható fehérje, amelyet a bőr ragasztójaként is szoktak emlegetni. Felelős többek között a kötőszövetek, a csontok, az inak, az ízületek és a porcok rugalmasságának és feszességének megőrzéséért. A nők bőrszerkezete genetikailag lazább, mint a férfiaké. A lazább kötőszövetek között a nagyobb zsírsejtek könnyebben törnek utat maguknak és látványos formában jelennek meg. Ezt nevezzük narancsbőrnek. Ez tehát egy teljesen természetes genetikailag meghatározott folyamat, amelyen a külsőleg bevett kollagénkészítmények csak bizonyos mértékben tudnak segíteni.

Természetes kollagén

A kollagén természetes formában termelődik a szervezetünkben, hiszen a testünk nagy százalékát ez az anyag alkotja. Ugyanakkor bizonyos ételek fogyasztásával serkenthetjük a kollagén termelődését. Mivel egy állati fehérjéről van szó, így a húsok, például marha, sertés és csirkehús is kitűnő forrás. Az aminosavak fontos szerepet játszanak a kollagéntermelődés folyamatában, így jó választás ebből a szempontból a hal, de segíthet a zselatin, a csontleves és az aloe vera is.

A Greenshape-ben található gépek technológiája úgy lett kialakítva, hogy segítsék bőr nedvességtartalmának visszanyerését, erősítsék a sejtek aktivitását, ezáltal elindul a bőrszövet természetes regenerálódása. Ha te is szeretnéd kipróbálni, foglalj hozzánk időpontot!