1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Téli méregtelenítési tippek

A tél közeledtével te is biztosan legyengültnek érzed magad és egyre fáradtabb vagy, ezért eljött az ideje egy kis méregtelenítésnek, hogy megerősítsd immunrendszered és felkészülj az ünnepek alatti hajtásra.

 

Téli méregtelenítés

A téli méregtelenítést általában az ünnepek után, tél közepén szokták elvégezni, mi azonban azt mondjuk, hogy érdemes már a nagy ünnepi hajtás előtt túlesni rajta, hogy sokkal nyugodtabban és egészségesebben vághass neki ennek az időszaknak. 

 

A méregtelenítés célja, hogy a szervezetünkből kihajtsuk a felhalmozódott méreg- és salakanyagokat, feltöltődjünk energiával és hozzájáruljunk az immunrendszerünk normál működéséhez. A méregtelenítés létfontosságú, ugyanis a levegőből, ételekből és italokból felhalmazódott méreganyagok súlyosan károsíthatják a szervezetet, elszabadíthatják a szabadgyököket és különböző betegségekhez vezethetnek. A méregtelenítési folyamat teljesen természetes, a szervezetünk önmagától is igyekszik elvégezni, azonban érdemes segítségére lennünk.

 

Méregtelenítés alatt ajánlott olyan tápanyagokat fogyasztani, amelyek segítik a szervezet tisztító munkáját és nem terhelik le a testet és az emésztést. Számos méregtelenítő kúra létezik, azonban szinte mindegyikre jellemző a bő folyadékfogyasztás és a csökkentett szilárdtáplálék-bevitel. A méregtelenítő kúrák alappillérei a nagy mennyiségű folyadék, illetve a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, amellyel számos jótékony vitamint és ásványi anyagot juttatunk szervezetünkbe. 

 

Mire figyelj a méregtelenítés alatt?

  • Ebben az időszakban fektess kiemelt figyelmet az alvásra. Próbálj meg minden éjszaka 8 órát aludni, feküdj le korán és kelj is fel korán, hogy a legtöbbet ki tud hozni a napodból.
  • Minden nap igyál meg minimum két csésze méregtelenítő teát. Kifejezetten méregtelenítésre kifejlesztett teák közül is választhatsz, de például a kamillatea vagy a zöld tea is tökéletes lehet.
  • Napközben 2-3 óránként igyál megy egy nagy pohár vizet vagy gyümölcslevet, ugyanis a méregtelenítés egyik alapja a bő folyadékbevitel. Ha hajlamos vagy ezt elfelejteni, állíts be a telefonodon egy értesítőt, ami nem hagyja, hogy megfelejtkezz róla.
  • Lehetőleg ne igyál alkoholt, ne dohányozz és ne fogyassz kávét.
  • Próbáld meg elkerülni a zsírban és szénhidrátokban gazdag ételeket, illetve a feldolgozott ételeket is.

 

Szeretnéd támogatni a méregtelenítési folyamatokat? Látogass el hozzánk a Greenshape szalonba, ahol Infrashape és Rollshape gépeink segítségével rendszeresen mozoghatsz és támogathatod testedet az egészség felé vezető úton!