1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Legfontosabb táplálékkiegészítők a hatékony edzéshez

Az edzés közbeni táplálékkiegészítők nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy hatékonyabbá és eredményesebbé tegyük az edzéseinket. Ez azért van, mert az edzés során testünk számos fontos anyagot és energiát veszít el, amelyeket pótolni kell, hogy javítsuk az edzés hatékonyságát és eredményességét.

 

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan táplálékkiegészítőt, amelyek segíthetnek az edzés közbeni teljesítmény javításában és a kívánt eredmények elérésében.

 

Fehérjepor

Az edzés során az izmok számos fontos aminosavat veszítenek el, amelyek nélkülözhetetlenek az izmok regenerálódásához és növekedéséhez. A fehérjepor segíthet ezen a folyamaton, mivel könnyen emészthető, gyorsan felszívódó fehérjét tartalmaz, ezért fontos, hogy az edzés után 30-60 percen belül fogyasszunk el egy fehérjeporral kiegészített ételt vagy italt, vagy simán egy fehérjeturmixot. A fehérjepor előnye, hogy egy shaker-ben könnyen magaddal viheted bárhová és nagyon gyorsan elfogyaszthatod.

 

Kreatin

A kreatin egy természetes vegyület, amely a testünkben is előfordul, legfőképp az izomsejtekben. Edzés során az izmok energiaforrása, az ATP (adenozin trifoszfát) fokozatosan elfogy, ami csökkenti az edzés hatékonyságát. A kreatin segíthet az ATP szintjének növelésében, ezáltal növelve az edzés intenzitását és hosszát. A kreatinnak lehetnek mellékhatásai, azonban kisebb adagokban (napi 5 gramm) fogyasztva elkerülhetőek a mellékhatások, a megfelelő eredmény elérése mellett.

 

BCAA

A BCAA-k (elágazó láncú aminosavak) az izmok által felhasznált esszenciális aminosavak, amelyek a testünkben nem termelődnek, ezért az étrendünkkel kell pótolnunk őket. Az edzés előtt és után is fogyaszthatók, mivel segítenek az izomkárosodás csökkentésében és az izomnövekedés elősegítésében.

 

Glutamin

Az L-glutamin egy nem vagy szemi-esszenciális aminosav, az izomzat egyik legfontosabb aminosava, amely szintén hozzájárul az izomregenerációhoz és növekedéséhez. Edzés során testünk nagyon sok glutamint használ el, ezért fontos a pótlása. Az L-glutamint a szervezet képes glükózzá alakítani szükség idején, így glutamin fogyasztásával növelhetjük energiánkat anélkül, hogy glükózt fogyasztanánk. Emellett a glutamin segíthet a gyorsabb regenerációban és az izomláz csökkentésében.

 

Rendszeres Infrashape edzés közben is ajánljuk különböző táplálékkiegészítők használatát, hiszen nagyban hozzájárulhatnak az Infrashape gép által nyújtott eredményekhez. Az innovatív Infrashape gép különböző technológiáiról és eredményeiről itt olvashatsz bővebben.