1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Mit érdemes magunkkal vinni edzésre?

Ha korábban még nem jártunk edzőterembe, de szeretnénk elkezdni, joggal merülhet fel bennünk a kérdés, hogy melyek azok az eszközök, amelyek hasznosak és szükségesek is a mozgások során. Sokakat látni hatalmas sporttáskával, de vajon tényleg ennyi mindenre szükség van? Persze egyéni eltérések lehetnek, ám néhány dolgot mindenkinek ajánlott bepakolnia indulás előtt.

 

Az első és legfontosabb szabály: edzéshez mindenképpen kényelmes, méretben megfelelő és kifejezetten sportoláshoz készült ruhákat válasszunk. Ma már rengeteg féle, különböző színű, szabású edzős szett áll a rendelkezésünkre. Vásárlás során minden esteben próbáljuk fel a darabokat, érdemes erre több időt szánni, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb ruhákat. Mivel az igények egyénileg eltérőek lehetnek, hiszen mindenkinek más kényelmes, ezért érdemes magunknak kitapasztani, hogy inkább rövid, közepes vagy hosszú szárú nadrágban szeretünk edzeni. Ugyanúgy a felsők tekintetében, elég csak egy sportmelltartó vagy szükségünk van egy plusz hosszujjúra is. A cipő szintén alapvető: legyen kényelmes, bírja a terhelést és a legfontosabb, a mozgásformának megfelelő legyen. Ne felejtkezzünk meg az alsóneműről sem, lehetőleg pamut anyagból készütet válasszunk és vigyünk belőle váltást is.

Ami a sportruházaton és a cipőn kívül mindig legyen nálunk az a törölköző. A sportolás izzadással jár, ezért mindenképpen jó, ha van nálunk egy törölköző. Érdemes egyet az edzéshez, egyet pedig a zuhanyzáshoz bepakolni. Ez utóbbinál jól jöhet még tusfürdő, sampon és a papucs is.

Rendszeres edzőterembe járóknak jó befektetés lehet egy pár kesztyű, ami védi a kezeket és kényelmesebbé teszi a gépeknél végzett gyakorlatok kivitelezését is. Szuper, ha van pulzusmérőnk vagy okosóránk, ez utóbbi nemcsak az intenzitást tudja nyomon követni, hanem az elégetett kalóriákat is képes mérni. Semmiképpen ne indulunk el hajgumi és hajcsat nélkül, jó, ha ebből mindig több van a táskánkban. Ami szintén kötelező az az innivaló, lehetőleg víz, hiszen a mozgás során elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. A legjobb, ha rendszeresítünk erre egy állandó kulacsot.

 

Plusz tippek:

  1. Még az edzés előtt érdemes levenni a különböző ékszereket (főleg a hosszú nyakláncokat és a gyűrűket), hogy semmiképpen ne akadályozzon bennünket a mozgásban.
  2. Ha viselünk sminket, a legjobb, ha lemossuk, hiszen sportolás közben úgyis leizzadjuk.
  3. Az edzés végeztével minden esetben szánjuk elegendő időt a nyújtásra.
  4. Ha adottak a körülmények, vegyünk egy frissítő zuhanyt!