1191 Budapest, Báthory u. 15. H-P: 8-20 | SZO: 8-16 | V: 8-14

Személyi edzés előnyei

A személyi edzés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de minek is köszönhető ez a népszerűség?

 

A személyi edzés fogalma magától értetődő: egy képzett edző kizárólag veled foglalkozik a edzések során, az általad elérni kívánt célok alapján alakítja ki a gyakorlatokat és gyakran az étrendedet is. A személyi edzők nemcsak jó formában lévő edzők, akik ismernek sok gyakorlatot: képzett szakemberek ők, akik ismerik az emberi anatómiát és a dietetikát is. Na de miért is ilyen népszerű személyi edzővel edzeni?

 

Félelmek leküzdése

Kezdőként konditerembe menni bizony ijesztő lehet. Számos gép van a teremben, aminek nem ismerjük a működését, ezért gyakran ki sem merjük próbálni. Itt jön a képbe a személyi edző, aki pontosan tisztában van a kondigépek működésével és azzal, hogy milyen intenzitással és nehézséggel szükséges azt használni.

 

Helyes gyakorlatok kiválasztása

Sokan úgy kezdenek el konditerembe járni, hogy tisztában vannak az elérni kívánt célukkal, azt azonban nem tudják, hogy melyek azok a gyakorlatok, amelyek szükségesek azok eléréséhez. Gyakran a gyakorlatok megfelelő kivitelezésével is probléma adódik, ami akár komoly sérüléshez is vezethet. Egy személyi edző ezekkel is tisztában van: megkérdezi tőled, hogy mit szeretnél elérni az edzéssel, milyen területekre szeretnél fókuszálni, eddigiekben milyen gyakran mozogtál, majd pedig ezek alapján összeállítja a személyre szóló edzéstervedet. A gyakorlatok elvégzésekor melletted van és segít abban, hogy helyesen végezd el őket, elkerülve ezzel a sérülés kockázatát.

 

Motiváció

Biztosan veled is történt már olyan, hogy elhatároztad, hogy mostantól elkezdesz edzeni, majd pedig két hét múlva fel is adtad, illetve az a két hét is keservesen telt, mert nem tudtad motiválni magad az edzésre. Egy edző ezt nem hagyja! Már azzal is egy rendszerességet vihetsz a napjaidba, hogy előre egyeztetett időpontokban jársz hozzá, de ezenkívül az edzések közben is motiválva leszel. A személyi edzők nem hagyják, hogy “ellazázd” a gyakorlatokat, mindent bele kell adnod a gyakorlatok elvégzése közben. Az edzők gyakran feszegetik a határokat, de ezzel is csak a legjobbat szeretnék kihozni belőled, mert tudják, hogy képes vagy rá!

 

Privát edzés a Greenshape-ben

Szalonunkban is van lehetőséged privát edzésre Kovács Eszter személyi edzővel. Eszter az edzések során csak Rád figyel, rád szabva alakítja a gyakorlatokat, így biztos lehetsz abban, hogy eléred a kitűzött céljaidat. Az edzések funkcionális alapokra épülnek. A saját testsúlyos és rugalmas ellenállással végzett gyakorlatok (gumiszalag, gumikötél, loop) mellett szabad súlyokkal és további kis eszközös gyakorlatokkal dobja fel Eszter az edzést. További információért látogass el az oldalunkra!